Wagyu is zeer exclusief en smaakvol rundvlees en is een schaars en kostbaar ingrediënt voor de betere keuken. Doordat het zoveel smaak heeft van zichzelf, heeft het vlees niet zoveel nodig, maar verdient het met zorg en toewijding te worden bereid.
Lees voor het gebruik van het Wagyuvlees het ontdooiadvies voor een optimaal resultaat .
Hieronder staan een aantal recepten die u kunt gebruiken tijdens het bereiden van het vlees uit ons Wagyu assortiment.
Gegrilde Wagyu rib-eye met geplette kriel en warme gegrilde paprika saladeIngrediënten: Rib-eye Paprika’s: 4 paprika’s 1 geperst knoflookteentje Eetlepel olijfolie Peper Zout Krieltjes: 1 kg kriel 8 sjalotjes 5 teentjes knoflook Olijfolie Peper Zout Bereidingswijze: Paprika’s: Leg de paprika’s in een oven van 200 graden, na 10 minuten eruit halen en in een dichtgeknoopte plastic zak laten afkoelen. Velletjes en pitjes verwijderen, in reepjes […]
Wagyu-stoofvlees met romige aardappelpuree en zacht gegaarde rode koolIngrediënten: Wagyu-stoofvlees Rode kool: ½ rode kool ½ fles rode wijn 1 appel 1 blaadje laurier 1 kaneelpijpje 1 kruidnagel Zwarte peper Zout Steranijs Schepje suiker 1 ui Aardappel puree: Ingrediënten: 1 kg iets kruimige aardappel 50 gram boter 1 dl room Peper Zout Bereidingswijze: Stoofvlees: Laat het vlees op kamertemperatuur komen, daarna insmeren […]
Wagyu-rosbief met uienquiche en spruitjes met macadamia en tijmIngrediënten: Rosbief: Ongeveer 800 gram Quiche: Pakje bladerdeeg 4 eieren 2 dl room 4 grote uien fijn gesneden en zacht gegaard(glazig) 1 teentje geperste knoflook 4 stengels bosui fijn gesneden 200 gr geraspte parmezaan Peper en zout Bakblik doorsnede 20 cm Spruitjes: 500 gr spruitjes 100 gr gebrande macadamia Takje tijm Peper Zout Bereidingswijze: […]
Wagyu biefstuk van de grill met shi-take en zwarte peperLaat de biefstuk op kamertemperatuur komen voordat u het gaat grillen en verdeel er royaal zwarte peper over.
Wagyu stoofschotel met Provençaalse groentenLaat het vlees op temperatuur komen en bestrooi het met peper uit de pepermolen en zout. Bak het Wagyu stoofvlees in een grote pan (met deksel) rondom bruin en voeg de rode wijn en het takje tijm toe. Zet het vuur heel laag, de deksel op de pan en laat het 1,5 uur zachtjes garen. Af en toe omdraaien en bedruipen met het vocht.
Wagyu rollade met Westfries garnituurLaat de rollade op kamer temperatuur komen en strooi er peper uit de pepermolen en zout over. Bak de rollade in een grote pan rondom bruin in een klein stukje boter.
Wagyu-burger originalDit is een bereidingswijze voor de perfecte hamburger. Bak de burger in een pan met anti aanbak laag, laat de pan heet worden en bak de burger aan beide kanten ongeveer 3 minuten. U hoeft geen vetstof te gebruiken, omdat het vlees van zichzelf voldoende vet bevat. Zorg ervoor dat u niet te op het vlees drukt, om zo de sappen te bewaren. Laat de burger even rusten voordat u hem opeet en bedruip hem met het ontstane vet uit de pan.
Wagyu carpaccio Japanse stijlVerdeel de carpaccio over de borden.
Meng de soja, azijn, gember, sambal en sesamolie tot een dressing.
Bestrijk het vlees met een dun laagje.
Strooi de fijn gesneden koriander en rucola hier overheen, eet smakelijk....
Wagyu-bouillonVerwarm de oven voor op 200 graden. Bak de schenkel in een braadslede tot deze goed bruin is. Doe de botten in een pan en voeg koud water toe. Breng het aan de kook en schuim het eiwit eraf. Snij de overige ingrediënten in kleine plakjes/reepjes. Draai het vuur laag en voeg deze ingrediënten toe. Laat lekker lang zachtjes pruttelen (5 uur) en verwijder regelmatig nog wat eiwit.
Wagyu rollade met cantharellen en gepofte kastanjesAls de rollade aan het rusten is, kunt u de cantharellen{250 gr} samen met de gepofte kastanjes in het braadvocht smoren en afblussen met een klein beetje kalfsjus. Zorg ervoor dat er een mooie saus ontstaat door niet te veel jus te gebruiken en laat het eventueel iets inkoken. Tevens de cupcakes in de oven warm maken.