- 1 Wagyu burger (ca. 140 gr)
- 1 broodje
- 3 plakjes rode ui
- 3 plakjes tomaat
- zeer dun gesneden ijsbergsla
Bereidingswijze:
Dit is een bereidingswijze voor de perfecte burger. Bak de burger in een pan met anti aanbak laag, laat de pan heet worden en bak de burger aan beide kanten ongeveer 3 minuten. U hoeft geen vetstof te gebruiken, omdat het vlees van zichzelf voldoende vet bevat. Zorg ervoor dat u niet te veel op het vlees drukt, om zo de sappen te bewaren. Laat de burger even rusten voordat u hem opeet en bedruip hem met het ontstane vet uit de pan.
Breng het op smaak met peper uit de pepermolen en zout.
Omdat Wagyu vlees veel vet bevat kunt u beter geen open grill gebruiken i.v.m. het verlies van deze heerlijke vetten. Een grillpan is wel zeer geschikt!
Eet de burger klassiek met een voorverwarmd broodje, zeer dun gesneden rode ui, dun gesneden tomaat en fijne ijsbergsla.