Wagyu-stoofvlees met romige aardappelpuree en zacht gegaarde rode kool

wagyu13_06_2 kleinIngrediënten:

  • Wagyu-stoofvlees
  • Rode kool:
    • ½ rode kool
    • ½ fles rode wijn
    • 1 appel
    • 1 blaadje laurier
    • 1 kaneelpijpje
    • 1 kruidnagel
    • Zwarte peper
    • Zout
    • SteranijsWagyu-stoofvlees
    • Schepje suiker
    • 1 ui
  • Aardappel puree:
    • Ingrediënten:
    • 1 kg iets kruimige aardappel
    • 50 gram boter
    • 1 dl room
    • Peper
    • Zout

 

Bereidingswijze:

Stoofvlees: Laat het vlees op kamertemperatuur komen, daarna insmeren met olijfolie, peper en zout. Aan beide kanten  aanbraden, daarna in een kleine braadslede leggen en bedekken met een laagje Wagyu bouillon . Schuif het vlees afgedekt in de oven( 70 graden)voor gedurende 3 uur.

Rode Kool: De Kool zeer fijn snijden, appel schillen en klokhuis verwijderen en in kleine blokjes snijden. De overige ingrediënten toevoegen en het geheel mengen en daarna zachtjes laten garen( ongeveer 1,5 uur. Regelmatig doorroeren.

Aardappelpuree: Aardappelen schillen en koken in ruim water met zout, pureren en mengen met scheutje room,  klontje boter en peper en zout.