Rollade met cantharellen, gepofte kastanjes en een hartige cupcake van pompoen en boerenkaas.
Bereidingswijze rollade
- Rollade 2 dagen van te voren in koelkast laten ontdooien
- Dag erna Insmeren met zout en peper en strak inrollen in huishoud folie, bewaar rollade weer in koelkast
- Dag van bereiding 4 uur van te voren uit koelkast halen
- Rollade in aluminiumfolie in ovenschaal leggen
- Oven goed voorverwarmen op 65 graden
- Ovenschaal in midden van hete lucht oven plaatsen. Gebruik thermometer is onmisbaar! Hiermee kun je aflezen of de rollade zijn kerntemperatuur van 60-65 graden bereikt heeft, dit kan 1 uur of langer duren!
- Als kerntemperatuur 60-65 graden is – de rollade nog 1,5 uur laten doorgaren – totaal 2,5 uur!
- Plaats de borden bij de rollade in de oven.
- Rollade uit folie halen en in roomboter rondom aan alle kanten dicht schroeien
- Rollade uit de koekenpan in aluminium folie wikkelen en 10 minuten laten rusten
- Borden opmaken, rollade snijden en op borden leggen
Recept cupcakes ongeveer 12 stuks
- Meng 650 gram fijngesneden en zacht gesmoorde pompoen met 125 gr geraspte boeren kaas, 1teentje geperste knoflook, 3 eieren , 125 gr melk en 125 gesmolten boter tot een beslag en breng op smaak met peper en zout.
- bak ze 10 minuten af {in muffin vormpjes} in een voorverwarmde oven van 180 graden.
10 Kastanjes poffen:
- Kastanjes insnijden en 15 minuten op een bakplaat leggen in een oven van 220 graden, ze poffen dan vanzelf uit elkaar. Iets aflaten koelen en pellen. Bewaar de kastanjes in wat kalfsjus.
Het maken van de cupcakes en kastanjes kunt u eventueel een dag van te voren al voorbereiden.
Als de rollade aan het rusten is, kunt u de cantharellen{250 gr} samen met de gepofte kastanjes in het braadvocht smoren en afblussen met een klein beetje kalfsjus. Zorg ervoor dat er een mooie saus ontstaat door niet te veel jus te gebruiken en laat het eventueel iets inkoken. Tevens de cupcakes in de oven warm maken.
Leg een plakje rollade in het midden van een voorverwarmd bord , de cupcake er naast en een schepje cantharellen met kastanje half over het vlees, beetje peper er over en eventueel nog een takje garnering! Eet smakelijk