Wagyu-rosbief met uienquiche en spruitjes met macadamia en tijm

wagyu13_08_3 (klein)Ingrediënten:

  • Rosbief: Ongeveer 800 gram
  • Quiche:
    • Pakje bladerdeeg
    • 4 eieren
    • 2 dl room
    • 4 grote uien fijn gesneden en zacht gegaard(glazig)
    • 1 teentje geperste knoflook
    • wagyu13_05_3 klein4 stengels bosui fijn gesneden
    • 200 gr geraspte parmezaan
    • Peper en zout
    • Bakblik doorsnede 20 cm
  • Spruitjes:
    • 500 gr spruitjes
    • 100 gr gebrande macadamia
    • Takje tijm
    • Peper
    • Zout

 

Bereidingswijze:

Rosbief: Wrijf de rosbief in met peper en zout en braad hem in royaal boter aan alle kanten bruin, zorg ervoor dat de boter niet te heet wordt. Leg het vlees  met het braadvocht in een braadslede en schuif het in de oven (200 graden) Gebruik een kern temperatuurmeter. Zet na 5 minuten de oven op 160 graden. Bedruip het vlees regelmatig met het braadvocht en haal het uit de oven zodra de kerntemperatuur 45 graden is, laat het vlees nog een kwartiertje rusten in aluminiumfolie en snijd het in dunne plakken.

Quiche:  Oven voorverwarmen op 200 graden. Bekleed het bakblik met uitgerold bladerdeeg en prik er gaatjes in. Meng  alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Vul de vorm met het mengsel. Zet de quiche in de oven, draai de temperatuur naar 160 graden en bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar.

Spruitjes met macadamia en tijm: Ruim water  met zout aan de kook brengen, spruitjes door de helft snijden, 4 minuten  laten koken en goed koud afspoelen. Dit kun je ook een dag van te voren al doen. Voor het serveren de spruitjes met de overige ingrediënten verwarmen in het overgebleven braad vocht .