Wagyu stoofschotel met Provençaalse groenten


Ingrediënten:
_MG_0020_1 klein •    1 portie Wagyu stoofvlees (ca. 310 gr.)
•    1/2 aubergine
•    1/2 courgette
•    1 rode paprika
•    3 tomaten
•    2 teentjes knoflook
•    takje tijm
•    handje basilicum
•    5 dl stevige Rode wijn

Bereidingswijze:
Laat het vlees op temperatuur komen en bestrooi het met peper uit de pepermolen en zout. Bak het Wagyu stoofvlees in een grote pan (met deksel) rondom bruin en voeg de rode wijn en het takje tijm toe. Zet het vuur heel laag, de deksel op de pan en laat het 1,5 uur zachtjes garen. Af en toe omdraaien en bedruipen met het vocht.
In de tussen tijd de aubergines, paprika en courgettes in lange plakken snijden en grillen in een pan zonder vetstof, als de groenten afgekoeld zijn kunt u ze in kleine stukjes snijden en mengen met iets olijfolie de uitgeperste teentjes knoflook en peper en zout.
snijd de tomaten in dezelfde grote en de basilicum in dunne reepjes.
Haal het vlees als het mooi zacht gegaard is voorzichtig uit de pan en houd het warm (bv even in de oven), doe te tomaten bij het braadvocht en laat ze zacht worden. Zorg dat het vocht iets verdampt en de saus niet te dun is. Als het licht gaat binden de groenten toevoegen en verwarmen. Op het laatste moment de basilicum erbij doen en het takje tijm verwijderen, daarna direct serveren. Verdeel de groenten netjes over borden met een stukje stoofvlees er tegenaan!