Wie zijn wij

Het Koeienhuis wordt gerund door Klaas en Wendy Vlaar. Het Koeienhuis Klaas en Wendy LR-2Inmiddels zijn wij de derde generatie die boert op deze mooie boerderij. Net als de twee eerdere generaties zijn we begonnen met zwartbont melkvee. Sinds 2001 hebben wij ons naast het melkvee ook toegelegd op het fokken van volbloed Wagyu runderen en in 2003 is ons eerste Wagyu-kalfje geboren. Inmiddels is onze kudde Wagyu’s uitgegroeid tot ruim 160 dieren en daarmee is Het Koeienhuis een van de grootste volbloed Wagyu-boerderijen van Nederland.

Met enthousiasme, gedrevenheid en vele ambities willen we niet in de massa opgaan. Wil je je onderscheiden binnen de agrarische sector, dan moet je iets anders doen dan de anderen. Een kennis wees ons op een artikel in het blad Elsevier over een Wagyuboer. Het verhaal achter de Wagyu’s sprak ons bijzonder aan. Unieker en moeilijker maakt het dat het rund beschermd wordt in Japan.
Daardoor duurde het meer dan twee jaar voordat we aan embryo’s konden komen. We waren nadrukkelijk op zoek naar 100% volbloed Wagyu’s en hebben onze embryo’s vanuit Australië en Nieuw-Zeeland gekocht waar verschillende bloedlijnen te koop waren. Deze embryo’s zijn geleverd met een paspoort en stamboekpapieren. Die embryo’s plaatste we in zwartbonte draagmoeders op ons eigen bedrijf. Onze eerste Wagyu is in 2003 geboren. Al onze Wagyu’s hebben voorouders die rechtstreeks uit Japan afstammen.

Koeientuin 10 Is It A Bird klein   Koeientuin 6 Is It A Bird klein