-
Column NRC: Burgers van win-win Wagyu
Het Nederlandse Wagyu rund is beter af Wat eten we? De beste burger van Nederland is een burger van wagyu-rund, van het Rotterdamse burgerrestaurant Ter Marsch & Co. Althans, volgens de jury op horecavakbeurs Horecava, afgelopen week. Dat wagyu-rundvlees komt uit Japan, waar ze volgens de website van Ter Marsch & Co genieten van „zorgvuldig […]
-
Artikel Het Koeienhuis in Noordhollands Dagblad
Vlaar haalt vlees uit de anonimiteit De Koeientuin als kraamkamer voor goed Wagyu-vlees Benningbroek Ze staan in een zelf ontwikkelde vrijloopstal op geschredderd snoeihout, lopen tussen diverse hoogstam fruitbomen en kunnen ten alle tijden hun kalf om zich heen hebben. De 280 koppige Wagyu-kudde van Klaas en Wendy Vlaar heeft het in De Koeientuin op z’n […]
-
Het Koeienhuis in vakblad De Boerin
In het vakblad De Boerin staat deze keer een reportage over Wendy van Het Koeienhuis. Klik op de link Reportage De Boerin om het artikel te lezen.
-
Augustus 2014: Het Koeienhuis op tv bij NOS op 3
Het Koeienhuis was vrijdag 1 augustus op televisie te bewonderen in een uitzending van NOS op 3. Ze hebben ons benaderd omdat ze een item wilde maken van de Wagyu-runderen en Wagyuvlees, wat steeds populairder wordt in Nederland. Ze zijn een kleine 2 uur bij ons geweest voor interview en film, het is jammer […]
-
April 2014: Mooi artikel over Het Koeienhuis in NHD
Op dinsdag 8 april jl. stond een mooi artikel over Het Koeienhuis in de Paasveebijlage van het Noordhollands Dagblad. Wagyuvlees, Japanse bief van om de hoek. Biefstuk van de dikbil is bekend. Maar biefstuk van Japans rundvee? Dat verwacht je niet in deze regio. Ze lopen om de hoek. In Benningbroek. Bij Klaas en […]
-
September 2013: Mooi artikel in vakblad Agraaf
In vakblad Agraaf van september 2013 staat een mooi artikel over Het Koeienhuis. Melkveehouder in de ban van Wagyu’s Al tien jaar wordt het leven van melkveehouder Klaas Vlaar en zijn vrouw Wendy Louter-Vlaar in beslag genomen door het fokken van Wagyu’s en het vermarkten van het hoogwaardige vlees van dit Japanse rund. Hun […]
-
April 2013: Bericht Noordhollands Dagblad op 26-4-2013 over open dag
Open huis bij bijzonder runderras in Benningbroek Wow, een Wagyu Benningbroek. Met hun lange wimpers zijn deze runderen om op te vreten. Dat is precies de bedoeling bij Het Koeienhuis in Benningbroek. Klaas Vlaar en zijn vrouw Wendy maken er geen geheim van. Hun vleesvee eindigt op het bord van consumenten die exclusief vlees verkiest […]
-
April 2013: Mooie recensie in Telegraaf over culinair evenement 21 april
Op woensdag 24 april stond er een mooie recensie in de Telegraaf over ons culinair evenement van 21 april jl. Een evenement dat we organiseerde met 7 restaurants uit de regio en waar we 200 tevreden gasten hebben ontvangen. Bijgaand het artikel.
-
-
Interview Stad & Boerderij
Augustus 2012 (magazine Kindje op komst) ‘Op het platteland leren kinderen in de praktijk’ ‘Sinds het programma Boer Zoekt Vrouw is het erg in om met een boer te gaan’, zegt Klaas (42). ‘Toen ik Wendy leerde kennen was dat nog niet zo.’ Wendy (35) lacht: ‘Het is nog steeds niet echt hip hoor, dat […]
-
Krantenbericht: Wagyu warmt thuis even lekker op
Februari 2012: Noordhollands Dagblad Bericht Noordhollands Dagblad, woensdag 8 februari 2012 Wagyu warmt thuis even lekker op Benningbroek – Jesper en Roos vonden het erg gezellig, zo’n bijzondere logé. De pasgeborene had het ook wel naar zijn zin in huize Vlaar, maar helaas, hij moest terug naar de stal. Klaas en Wendy Vlaar uit Benningbroek […]
-
Krantenbericht: Benningbroek tuin Japans rund
april 2011: Noordhollands Dagblad Benningbroek tuin Japans rund “Waku waku” Klaas Vlaar gelooft in de Wagyu Benningbroek – Toen veehouder Klaas Vlaar tien jaar geleden embryo’s van het Wagyu rund liet overkomen uit Nieuw Zeeland en deze liet implanteren in zijn zwartbonte koeien, werd hij door menigeen voor gek verklaard. Inmiddels lopen bij “Het Koeienhuis” […]