Wagyu rollade met Westfries garnituur

_MG_0001_2 kleinIngrediënten:
•    1 Wagyu rollade (ca. 670 gr)
•    3 opperdoezer rondes
•    1 middelgrote wortel (biologisch)
•    1 kleine pastinaak (biologisch)
•    3 tomaten (biologisch)
•    handje peterselie

Bereidingswijze:
Laat de rollade op kamertemperatuur komen en strooi er peper uit de pepermolen en zout over. Bak de rollade in een grote pan rondom bruin in ruim boter. Doe de rollade in een braadslede en zet hem in een oven, 150 graden, met de helft van het braadvocht. Houd de pan met het overgebleven braadvocht apart en bewaar dit voor de groenten. Bedruip de rollade regelmatig met wat jus en na elke 10 minuten even omdraaien. Haal de rollade na 40 minuten uit de oven dek hem af met aluminiumfolie. Deze braadtijd is voor een rollade van ongeveer 670 gram. Voor iedere 100 gram meer geldt 5 minuten langer in de braadslee en voor 50 gram minder geldt 5 minuten minder.
Schil de wortel en pastinaak en snij deze in mooie stukjes van ongeveer dobbelsteengrootte.
Was de tomaten en snij deze ook in blokjes en hak de peterselie fijn. Zet in tussen tijd een pan water op met iets zout erin. Was de aardappelen en snij deze, met schil eraan, ook in dobbelsteenblokjes. Doe de aardappelblokjes in de pan met kokend water, laat dit 3 minuten doorkoken en giet ze in een vergiet zodat ze lekker kunnen uitdampen.
Smoor de wortel en pastinaak zachtjes in het braadvocht en voeg na 20 minuten de aardappelen en tomaten toe. Op laag vuur zachtjes blijven roeren tot de tomaten zacht zijn en er een beetje saus ontstaat, breng op smaak!
Snijd de rollade in mooie plakjes leg hem op een schaal en serveer het aardappel groentemengsel er half overheen, bestrooi het met de peterselie!