Gegrilde Wagyu rib-eye met geplette kriel en warme gegrilde paprika salade

Wagyu-rib-eye
Ingrediënten:

  • Rib-eye
  • Paprika’s:
    • 4  paprika’s
    • 1 geperst  knoflookteentje
    • Eetlepel olijfolie
    • Peper
    • Zout
  • Krieltjes:
    • 1 kg krielWagyu-rib-eye
    • 8  sjalotjes
    • 5 teentjes knoflook
    • Olijfolie
    • Peper
    • Zout

 

Bereidingswijze:

Paprika’s: Leg de paprika’s  in een oven van 200 graden, na 10 minuten eruit halen en in een dichtgeknoopte plastic zak laten afkoelen. Velletjes en pitjes verwijderen, in reepjes snijden en mengen met peper zout, knoflook en olijfolie. Voor het serveren zachtjes verwarmen.

Krieltjes: Krieltjes wassen en iets pletten, sjalotten en knoflook door de lengte doormidden snijden en ook iets pletten. Het geheel mengen met olijfolie, peper en zout en in een braadslede in de oven afbakken in ongeveer 30 minuten (180 graden). Wel regelmatig omscheppen.

Rib-eye:  Zorg dat het vlees goed op kamertemperatuur is. Het vlees licht inwrijven met olijfolie, peper en zout. Daarna aan beide kanten 1 minuut grillen, zorg er voor dat de pan/grill goed warm is. Laat het vlees daarna even rusten (eventueel in aluminiumfolie). Bedruip het vlees na bij serveren met het overgebleven (warme) vet.