Krantenbericht: Wagyu warmt thuis even lekker op

Februari 2012: Noordhollands Dagblad

Bericht Noordhollands Dagblad, woensdag 8 februari 2012

Wagyu warmt thuis even lekker op

Benningbroek – Jesper en Roos vonden het erg gezellig, zo’n bijzondere logé. De pasgeborene had het ook wel naar zijn zin in huize Vlaar, maar helaas, hij moest terug naar de stal.

Klaas en Wendy Vlaar uit Benningbroek hebben 150 Japanse Wagyu koeien, maar de meeste komen niet over de drempel van het woonhuis. Voor het kalfje dat zaterdag, op de koudste dag van het jaar, te vroeg en onverwacht ter wereld kwam, maakten ze graag een uitzondering.

Als gevolg van de felle kou in de stal was bij min 18 graden de waterleiding bevroren, “We waren van ’s ochtends zeven tot ’s avonds elven bezig om alles te ontdooien en de beesten met emmers van water te voorzien, dus we hadden niet direct in de gaten dat het kalfje op de roosters lag.”

De pasgeborene was zo verkleumd dat besloten werd tot een bijzondere behandeling. Kleine Wagyu kreeg eerst een warm bad en werd vervolgens op de vloerverwarming in de keuken gelegd, ingepakt in dekens. Eenmaal bijgekomen mocht hij een nachtje in een speciaal hiervoor afgeschermd deel van de keuken blijven logeren.

Jesper en Roos vonden het erg gezellig. Zij deelden probleemloos hun speelgoed met de gast voor een dag.

Wendy gaf met de fles warme biest. “Lekker voor zijn buik.” Ze kon al snel meer melk aanrukken, want drie broertjes en zusjes kondigden zich dezelfde dag nog aan. Zij konden het af met een bodywarmertje en een warme lamp in de goed afgesloten kraamkamer. Waar ze de volgende dag gezelschap kregen van een montere en opgepepte eerstgeborene.