Wagyu run en open dag zondag 29 oktober 2017

Wagyu run
Op zondag 29 oktober houden wij voor de achtste keer de Wagyu-run. De kudde Wagyu-runderen en hun kalfjes worden na de zomerperiode buiten lopend over de openbare weg naar huis gehaald. Zij gaan dan naar vrijloopstal De Koeientuin. Onze mooie stal is deze dag geopend voor alle geïnteresseerden en al wandelend over de balustrade, kunt u zien hoe dit exclusieve veeras uit Japan bij ons leeft.

Oude traditie
Vroeger was het heel normaal dat koeien over de openbare weg verweid werden van perceel naar perceel. Het vee over de weg jagen gebeurd met het drukke verkeer van tegenwoordig niet meer, maar deze mooie traditie heeft Het Koeienhuis sinds een aantal jaren in ere hersteld door de ‘Wagyu-run’. Vanaf de Tuinstraat in Benningbroek zal een kudde Wagyu-runderen vanaf het weiland over de weg, over een stuk van 1,5 km, naar huis lopen. Dit is voor de dieren een stuk minder stressvol en makkelijker dan in kleine groepjes in de veewagen. De kudde van moederdieren en hun kalfjes gaat dan De Koeientuin in. Dit is een bijzondere vrijloopstal die speciaal voor de Wagyu’s is gebouwd, zodat de volwassen runderen en hun kalfjes heerlijk vrij rond kunnen lopen tussen de fruitbomen.

Belangrijke informatie
De Wagyu-run begint om 11.30 uur aan de Tuinstraat in Benningbroek. De kudde zal dan over de openbare weg naar huis lopen. Wilt u dit als bezoeker aanschouwen, zoekt u dan een mooie plek langs de route, maar zorg dat de autoweg vrij blijft, zodat de kudde voldoende ruimte heeft om langs te lopen. U kunt de kudde ook opwachten op de balustrade in De Koeientuin (rond 11.45 uur). Dan ziet u hoe de jonge kalfjes voor het eerst in hun vrijloopstal komen.

De Open dag is van 11.30 tot 14.00 uur. (Let op!! wintertijd) Toegang is uiteraard gratis.
Wij vragen u uw auto te parkeren op het naastgelegen parkeerterrein op Dokter de Vriesstraat 16 (Krul Alltech), volg de aanwijzingen.

De afgelopen jaren was de combinatie Wagyu-run en Open dag een groot succes, druk bezocht met veel enthousiaste reacties. Ook dit jaar belooft het een gezellige dag te worden, leuk voor jong en oud.
Uiteraard bakken we ook dit jaar weer onze heerlijke broodjes Wagyu-burger en is onze winkel geopend om Wagyuvlees te kopen voor thuis.

Fotowedstrijd
Dit jaar organiseren we een foto wedstrijd. Wie de mooiste foto maakt van de Wagyu-runderen en de sfeer tijdens de Wagyu-run en open dag krijgt een heerlijk Wagyu-burger pakket t.w.v. € 28,-.

Wil je meedoen? Mail je mooiste foto’s dan uiterlijk maandag 30 oktober naar wagyu@hetkoeienhuis.nl o.v.v. fotowedstrijd.
Dinsdag 31 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.