Wagyu-run en Open dag op zondag 6 november

Wagyu-runSONY DSC
Op zondag 6 november houden wij voor de zevende keer de Wagyu-run. De kudde Wagyu-runderen en hun kalfjes worden na de zomerperiode buiten lopend over de openbare weg naar huis gehaald. Zij gaan dan naar vrijloopstal De Koeientuin. Onze mooie stal is deze dag geopend voor alle geïnteresseerden. Al wandelend over de balustrade, kunt u zien hoe dit exclusieve veeras uit Japan bij ons leeft.

Oude traditie
Vroeger was het heel normaal dat koeien over de openbare weg verweid werden van perceel naar perceel. Het vee over de weg jagen gebeurd met het drukke verkeer van tegenwoordig niet meer, maar deze mooie traditie heeft Het Koeienhuis sinds een aantal jaren in ere hersteld door de ‘Wagyu-run’. Vanaf de Tuinstraat in Benningbroek zal een kudde Wagyu-runderen vanaf het weiland over de weg, over een stuk van 1,5 km, naar huis lopen. Dit is voor de dieren een stuk minder stressvol en makkelijker dan in kleine groepjes in de veewagen. De kudde van moederdieren en hun kalfjes gaat dan De Koeientuin in. Dit is een bijzondere vrijloopstal die speciaal voor de Wagyu’s is gebouwd, zodat de volwassen runderen en hun kalfjes heerlijk vrij rond kunnen lopen tussen de fruitbomen.

Belangrijke informatie
De Wagyu-run begint om 11.30 uur aan de Tuinstraat in Benningbroek. De kudde zal dan over de openbare weg naar huis lopen. Wilt u dit als bezoeker aanschouwen, zoekt u dan een mooie plek langs de route, maar zorg dat de autoweg vrij blijft, zodat de kudde voldoende ruimte heeft om langs te lopen. U kunt de kudde ook opwachten op de balustrade in De Koeientuin (rond 11.45 a 11.50 uur). Dan ziet u hoe de jonge kalfjes voor het eerst in hun vrijloopstal komen.

De Open dag is van 11.30 tot 14.00 uur. Toegang is uiteraard gratis.
Wij vragen u uw auto te parkeren op het naastgelegen parkeerterrein op Dr. de Vriesstraat 16, volg de aanwijzingen.

Foto wedstrijd
Dit jaar organiseren we een foto wedstrijd. Wie de mooiste foto maakt van de Wagyu-runderen en de sfeer tijdens de Wagyu-run en open dag krijgt een heerlijk Wagyu-burger pakket t.w.v. € 28,-. Wil je meedoen? Mail je mooiste foto’s dan uiterlijk maandag 7 november naar wagyu@hetkoeienhuis o.v.v. fotowedstrijd. Dinsdag 8 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

Afgelopen jaren was de combinatie Wagyu-run en Open dag een groot succes, druk bezocht met veel enthousiaste reacties. Ook dit jaar belooft het een gezellige dag te worden, leuk voor jong en oud.

Uiteraard worden er ook dit jaar weer onze heerlijke broodjes Wagyu-burger gebakken, dit wordt dit jaar verzorgd door Het Nieuwe Bonte Paard uit Abbekerk.

Aanbieding tijdens de Open dagburgers_0005
Tijdens de Open dag zijn onze Wagyu-burgers in de aanbieding in de winkel; 3 pakjes met 4 burgers
voor € 25,- i.p.v. € 28,-
Uiteraard zijn ook onze andere Wagyu-producten verkrijgbaar deze dag.
Goed om te weten; u kunt bij ons niet pinnen.

We hopen u te mogen begroeten op deze unieke dag!