Voerplein in De Koeientuin

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe voerplein in De Koeientuin. De afgelopen maanden zijn we hier druk mee bezig geweest, het duurde langer dan we vooraf hadden ingeschat, maar we zijn blij met het resultaat.

De Wagyu’s eten uit hooi uit hooiruiven. Deze hadden we voorheen op verschillende plaatsen in De Koeientuin staan, in de compost. Op de plekken waar die hooiruiven stonden werd het snel nat en vies doordat de koeien tijdens en na het eten hun behoefte doen op die plek. We verplaatsten¬†de hooiruiven zeer geregeld, maar doordat we al twee heel natte winters gehad hebben, droogde de compost op die plekken minder goed als wij hadden gewild. Door een voerplein te bouwen op roosters met daaronder een mestopslag, valt de urine en mest in de kelder en niet meer in de compost. Dit zal zeker veel schelen qua vochtigheid.De kalfjes blijven hun voer wel gewoon in voerbakken krijgen die in de compost staan.

Onderstaand een impressie van de werkzaamheden en de fases in de bouw van ons voerplein. De laatste fase is dat de tijdelijke hekken rondom het voerplein worden verwijderd en de voerbakken op het plein geplaatst worden, dit wordt de komende week gerealiseerd. Dan kunnen de Wagyu’s daarna genieten van hun vernieuwde stal en voerplein.