Ushi, onze Wagyu stammoeder!

Ushi, onze Wagyu stammoeder!
We willen graag onze Wagyu koe Ushi in het zonnetje zetten, onze Wagyu stammoeder! Ushi is geboren op 25-2-2003, ze is inmiddels dus al 12,5 jaar geworden.

Zo’n 15 jaar geleden hebben wij besloten dat we graag volbloed Wagyu’s wilde gaan houden. Na een lange zoektocht hebben wij 13,5 jaar geleden 10 embryo’s uit Nieuw-Zeeland en Australië gekocht en deze ingepland in onze zwartbonte melkkoeien, die op deze manier als draagmoeder gefungeerd hebben.  Een embryo is een bevrucht eitje van een week oud en had in dit geval een volbloed Wagyu vader en moeder. Van de 10 embryo’s zijn er daadwerkelijk 7 kalfjes geboren, waarvan 2 vrouwtjes en 5 mannetjes.

Ushi is het eerst geboren Wagyu vrouwtje op onze boerderij en is door ons met de fles grootgebracht. Ze is dan ook een hele makke koe waar we zeker een band mee hebben en die we graag knuffelen. Ze heeft in al die jaren gezorgd voor vele nakomelingen en is dan ook trotse moeder, oma en overgroot oma van een groot deel van onze Wagyu kudde.

Ushi is voor ons dus een hele bijzondere koe, waar we hopelijk nog lang van kunnen en mogen genieten. Hoe oud Wagyu’s worden weten we nog niet, maar Ushi blijft bij ons zolang dat kan.

Onze Ushi is te herkennen aan haar oornummer 4822.
Op één van de foto’s staan ook haar zoon Masuyo (stier, geboren in 2014) en op de achtergrond dochter Inamoto (koe, geboren in 2006) met haar pasgeboren kalfje.

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSCSONY DSCSONY DSC