Oktober 2014: Wagyu-run en Open dag op zondag 2 november

Op zondag 2 november houden wij voor de vijfde keer de Wagyu-run. De kudde Wagyu-runderen en hun kalfjes worden na de zomerperiode buiten lopend over de openbare weg naar huis gehaald. Zij gaan dan naar vrijloopstal De Koeientuin. Onze mooie stal is deze dag geopend voor alle geïnteresseerden en al wandelend over de balustrade, kunt u zien hoe dit exclusieve veeras uit Japan bij ons leeft.

 

Vroeger was het heel normaal dat koeien over de openbare weg verweid werden van perceel naar perceel. Het vee over de weg jagen gebeurd met het drukke verkeer van tegenwoordig niet meer, maar deze mooie traditie heeft Het Koeienhuis sinds een aantal jaren in ere hersteld door de ‘Wagyu-run’. Vanaf de Tuinstraat in Benningbroek zal een kudde Wagyu-runderen vanaf het weiland over de weg, over een stuk van 1,5 km, naar huis lopen. Dit is voor de dieren een stuk minder stressvol en makkelijker dan in kleine groepjes in de veewagen. De kudde van moederdieren en hun kalfjes gaat dan De Koeientuin in. Dit is een bijzondere vrijloopstal die speciaal voor de Wagyu’s is gebouwd, zodat de volwassen runderen en hun kalfjes heerlijk vrij rond kunnen lopen tussen de fruitbomen.

 

De Wagyu-run begint om 11.30 uur aan de Tuinstraat in Benningbroek. De kudde zal dan over de openbare weg naar huis lopen. Wilt u dit als bezoeker aanschouwen, zoekt u dan een mooie plek langs de route, maar zorg dat de autoweg vrij blijft, zodat de kudde voldoende ruimte heeft om langs te lopen. U kunt de kudde ook opwachten op de balustrade in De Koeientuin (rond 11.50 a 11.55 uur). Dan ziet u hoe de jonge kalfjes voor het eerst in hun vrijloopstal komen.

 

De open dag is van 11.30 tot 15.00 uur. Toegang is uiteraard gratis.
Wij vragen u uw auto te parkeren bij het naastgelegen bedrijf BAM Techniek.

 

Vorig jaar was de combinatie Wagyu-run en Open dag een groot succes, druk bezocht met veel enthousiaste reacties. Ook dit jaar belooft het een gezellige dag te worden, leuk voor jong en oud. Voor de kleine kinderen is er een springkussen en er worden broodjes Wagyu-burger gebakken. Tevens is de winkel geopend, zodat u ook een stukje heerlijk Wagyu-vlees mee naar huis kunt nemen (wij hebben geen pin automaat).

 

Aanbieding is onze winkel tijdens de open dag:
Wagyu-burger pakket (3 pakjes met 4 burgers) voor € 25,- i.p.v. € 28,-

 

We hopen u te mogen begroeten op deze unieke dag!

 

SONY DSC