Oktober 2013: Zondag 3 november Wagyu-run en open dag

Op zondag 3 november houden wij de Wagyu-run. De kudde Wagyu-runderen en hun kalfjes worden na de zomerperiode buiten lopend over de openbare weg naar huis gehaald. Zij gaan dan naar vrijloopstal De Koeientuin. Deze mooie stal is deze dag geopend voor alle geïnteresseerden en al wandelend over de balustrade, kunt u zien hoe dit exclusieve veeras uit Japan bij ons leeft.

 

Vroeger was het heel normaal dat koeien over de openbare weg verweid werden van perceel naar perceel. Het vee over de weg jagen gebeurd met het drukke verkeer van tegenwoordig niet meer, maar deze mooie traditie heeft Het Koeienhuis sinds een aantal jaren in ere hersteld door de ‘Wagyu-run’. Vanaf de Tuinstraat in Benningbroek zal een kudde Wagyu-runderen vanaf het weiland over de weg, over een stuk van 1,5 km, naar huis lopen. Dit is voor de dieren een stuk minder stressvol en makkelijker dan in kleine groepjes in de veewagen. De kudde van moederdieren en hun kalfjes gaat dan De Koeientuin in. Dit is een bijzondere vrijloopstal die speciaal voor de Wagyu’s is gebouwd, zodat de volwassen runderen en hun kalfjes heerlijk vrij rond kunnen lopen tussen de fruitbomen.

 

De Wagyu-run begint om 11.30 uur aan de Tuinstraat in Benningbroek. De kudde zal dan over de openbare weg naar huis lopen. Wilt u dit als bezoeker aanschouwen, zoekt u dan een mooie plek langs de route, maar zorg dat de weg vrij blijft, zodat de kudde voldoende ruimte heeft om langs te lopen. U kunt de kudde ook opwachten op de balustrade in De Koeientuin. Dan ziet u hoe de jonge kalfjes voor het eerst in hun vrijloopstal komen.

 

De open dag is van 11.30 tot 15.00 uur. Toegang is uiteraard gratis.
Wij vragen u uw auto te parkeren bij het naastgelegen BAM.

 

Tijdens de open dag worden er broodjes Wagyu-burger gebakken . Tevens is de winkel geopend, zodat u een stukje van het heerlijke Wagyu-vlees mee naar huis kunt nemen.

 

Wagyu-run