Oktober 2013: Sterrenkok Onno Kokmeijer kookt in De Koeientuin

Op 16 oktober was sterrenkok Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu uit Amsterdam bij ons voor het opnemen van een nieuwe aflevering van de Westfriese Tafel. Tijdens deze opnames maakte hij, in De Koeientuin tussen de Wagyu runderen, een mooi stuk Wagyu-sukade klaar met een heerlijke salade met o.a. spruitjes.

In plaats van het stoven van de sukade, waarvoor deze vaak gebruikt wordt, splitste hij deze en bakte deze kort rosé aan op de bakplaat in het vet afkomstig van de Wagyu-sukade. Het werd een heerlijke gerecht. Onno was zeer onder de indruk van onze stal met Wagyu’s en het bijzonder malse vlees en de heerlijke smaak.

De fotorapportage, gemaakt door topfotograaf Duco de Vries, met het recept van Onno Kokmeijer staat eind oktober in het magazine You Medemblik.

Recept en interview in het magazine You Medemblik

 

Hierbij het gemaakte filmpje:

 

Bijgaand een aantal foto’s van The making of..