Februari 2013: De bouw van onze nieuwe stal “De Koeientuin”

In september 2012 zijn we begonnen met de bouw van onze nieuwe stal. Het wordt een vrijloopstal van 42 meter breed en 77 meter diep. We hebben bewust gekozen voor het type stal waarbij de weide het meest benaderd wordt, omdat wij ernaar streven om het natuurlijke gedrag van de koeien zoveel mogelijk te stimuleren door daar ruimte voor te geven. De Wagyu’s zullen straks in de stal vrij rond lopen op een dikke laag compost.

 

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, bouwen we de stal zelf. De foto’s geven u een impressie over de bouwfases. Helaas heeft het weer de afgelopen maanden niet meegezeten; eerst vele mm regen, waardoor onze terrein op de plek van de stal een grote modderpoel leek. Door de kou en de wind kon het folie niet strak genoeg gespannen worden en de storm eind januari zorgde voor veel stormschade aan onze stal in opbouw. Ondanks de tegenslagen vordert de bouw gestaag.

 

De nieuwe stal krijgt de naam “De Koeientuin”. De naam dankt hij aan het feit dat er naast koeien ook bomen in de stal komen, hoogstam fruitbomen. Het wordt dus een echte tuin voor de koeien. Langs de buitenrand van stal, op de funderingsbalken wordt een balustrade gemaakt, waar bezoekers straks overheen kunnen lopen, om zo de koeientuin en onze Wagyu’s goed te kunnen bekijken.