De eerste Wagyu kalfjes zijn weer geboren

De eerste Wagyu kalfjes zijn de afgelopen weken weer geboren. De Wagyu’s kalveren geheel zelfstandig af in het weiland. Zodra ze geboren zijn, slikt de moeder ze helemaal af, zodat ze schoon en droog worden. Dit bevorderd direct de bloedsomloop. De kalfjes zijn erg sterk en dapper, meestal staan ze binnen een uur op eigen benen en lopen ze de eerste stapjes.

De kalfjes proberen direct wat te drinken bij hun moeder aan het speen. Toch is het voor een kalf soms moeilijk om het speen direct te vinden of ze zijn nog wat onstabiel in hun staan. Wij geven de pasgeboren kalfjes altijd een fles biest, dat is de eerste melk na afkalven van een melkkoe. In deze biest zitten veel gezonde stoffen, zodat we weten dat het kalfje een goede start maakt en voor die dag genoeg gedronken heeft, mocht het bij hun moeder nog niet zo goed lukken.

De kalfjes zijn inmiddels met een aantal, dus er wordt al lekker gespeeld in het weiland, ze rennen en huppelen vrolijk rond, zo lief! Uiteraard slapen ze ook erg veel. Ze rollen zich dan lekker op en zoeken een beschermd plekje in een kuiltje of tegen hun moeder aan.

De komende maanden zullen er nog vele Wagyu kalfjes geboren worden.

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC SONY DSC